/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Percheziții la MAI! Un șef de la SPIA și un agent economic, reținuți pentru 72 de ore

missing
18 martie 2019, ora 15:26

Un șef din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) este vizat de o serie de percheziții ale procurorilor anticorupție. Acesta este cercetat în trei cauze penale. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Mihaela Tarlapan și Alina Zbancă, reprezentantele serviciului de presă al Procuraturii Anticorupție și al MAI.

UPDATE. 15:23. Ghenciu și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit Procuraturii Anticorupție, agentul economic și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta.

Perchezițiile se desfășoară în biroul și la domiciliul suspectului: „Procurorii efectuează anumite acțiuni în cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI. Perchezițiile au loc la în biroul figurantului și la domiciliu, precum și la complicii acestuia”, a declarat Mihaela Tarlapan, ofițeră de presă a Procuraturii Anticorupție.

Angajatul MAI este vizat în trei cauze penale: trafic de influență, spălare de bani și abuz de serviciu în interes material.

Potrivit Alinei Zbancă, purtătoarea de cuvânt a MAI, ar fi vorba despre Ruslan Ghenciu de la SPIA.

Știrea se actualizează…

Tot astăzi, în prima parte a zilei, ofițerii Centrului Național Anticorupție au desfășurat percheziții la punctul vamal Sculeni și au reținut minim cinci persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram