/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Partidele politice trebuie să prezinte rapoartele financiare la CEC. Lista formațiunilor care au venituri de peste un milion de lei

missing
19 martie 2019, ora 17:15

În același timp, CEC partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depăşesc un milion de lei sunt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puţin o dată la trei ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocaţii de la bugetul de stat – şi Curţii de Conturi.

În acest context, CEC prezintă lista partidelor politice ale căror venituri anuale, în ultimii 3 ani, au depășit depășesc suma de 1 mln. de lei:

1. Partidul Democrat din Moldova;
2. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova;
3. Partidul Liberal;
4. Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”;
5. Partidul Politic „Șor”;
6. Partidul Politic Partidul Nostru;
7. Partidul Liberal Democrat din Moldova;
8. Partidul Politic ”PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR”;
9. Partidul Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Raportul va fi prezentat la Comisie conform prevederilor Legii Nr. 294 din 21.12.2007 privind partidele politice și a Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărîrea CEC nr. 4401 din 23 decembrie 2015. Ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica “Rapoarte financiare” pe pagina web oficială a instituției www.cec.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram