Prima ședință a noului Parlament va avea loc mâine, 21 martie, potrivit decretului semnat de președintele țării Igor Dodon. Astfel, de mâine, Parlamentul se va considera legal constituit. 

Şedinţa de constituire a Parlamentului nou-ales va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat, Eduard Smirnov, reprezentant al Partidului Socialiștilor, care, în acest an, va împlini 80 de ani.

La prima ședință Preşedintele Curţii Constituţionale urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Totodată, Președintele țării va adresa un mesaj deputaților nou-aleși.

După constituirea legală a Parlamentului se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.

Ulterior, în termen de zece zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Parlamentul nou-ales este de legislatura a X-a.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!