/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Parlamentul Kazahstanului a aprobat redenumirea capitalei țării în Nursultan

20 martie 2019, ora 12:36

Anterior, noul președinte al Kazahstanului, Tokayev, a propus redenumirea capitalei Republicii Astana în Nursultan.

„A fost adoptată o decizie istorică”, a declarat Nurlan Nigmatulin, președintele parlamentului kazah, Majilis, cu privire la rezultatele votului.

Acum, documentul urmează a fi semnat de noul șef de stat, Kasym-Zhomart Tokayev, care a și venit cu inițiativa de schimbare a numelui.

În această dimineață, el a depus jurământul, a promis să mențină cursul actual al țării și a sugerat redenumirea Capitalei Astana în Nursultan. Tokayev consideră, de asemenea, că este necesar să se ridice un monument în cinstea lui Nazarbayev și să fie redenumite străzilor centrale ale orașelor regionale în numele lui.

În ajun, Nazarbayev a spus că pleacă din funcția de șef de stat. El și-a transferat atribuțiile până la alegerea unui nou președinte lui Tokayev, care anterior fusese președintele Senatului. Alegerile din Kazahstan sunt programate pentru 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram