Sergiu Cebotari, ex-angajatul întreprinderii de stat Poșta Moldovei, care a fost condamnat astăzi la opt ani de închisoare, nu se află în țară, potrivit lui Andrei Năstase, copreședintele blocului electoral ACUM.

Năstase spune că anume el l-a sfătuit pe Cebotari să părăsească țara înainte de a i se pronunța sentința și afirmă că acesta ar putea cere azil politic în afara țării.

„Îi mulțumesc că a ascultat și azi nu se află în țară. Voi face toate demersurile ca acest om să obțină azil politic pentru că el este un persecutat politic, așa cum Gheorghe Petic este un deținut politic. Vom face tot ce e posibil ca acești oameni să fie eliberați de justiția lumii civilizate”, a spus Andrei Năstase.

Sergiu Cebotari a dezvăluit acum câțiva ani o schemă de contrabandă cu anabolizante, în care ar fi implicate persoane cu funcții de răspundere. În 2016, el a fost reținut, fiind acuzat de faptul că ar fi fi impus mai multe persoane să muncească forțat și pentru delapidare de bani în proporții mari.

Cebotari urma să fie arestat în sala de judecată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în instanța de apel.

Vezi și:

După ce Petic și Cebotari au fost condamnați, blocul ACUM îndeamnă cetățenii să iasă la protest în fața Parlamentului

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!