/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/INFOGRAFIC/ Luna trecută, moldovenii au luat peste 19 mii de credite de la bănci. Creditele de consum - printre cele mai multe

missing
21 martie 2019, ora 15:42

În luna februarie a acestui an, băncile din Republica Moldova au acordat peste 19 mii de credite persoanelor fizice și juridice, iar aproximativ 26% dintre acestea sunt credite de consum. La final de lună, soldul total pe sectorul bancar a fost în sumă de circa 35 de miliarde de lei. 

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în luna februarie a acestui an circa 5800 de persoane au luat din bănci credite pentru consum, suma totală a acestora fiind de circa 5,2 miliarde de lei.

Aproape, cinci sute de credite au fost acordate persoanelor care vor să-și cumpere sau să-și construiască o locuință; aceștia s-au împrumutat de la bănci cu 4,2 miliarde de lei.

De asemenea, băncile au dat peste două sute de credite, în sumă de circa 7,5 milioane de lei, peroanelor fizice care au diverse activități de antreprenoriat. 

S-au adresat la bănci pentru a lua un credit și mai mulți agricultori, luna trecută, la aproape 140 dintre ei li s-a acceptat solicitarea și aceștia s-au împrumutat cu circa două miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram