/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul are vești proaste de pe front

Doi administratori de întreprinderi municipale și-au angajat rudele în subordine

missing
22 martie 2019, ora 08:09

La 02 noiembrie 2015, dna Ninescu Diana a încheiat un contract individual de muncă cu soțul său, prin care acesta a ocupat funcția de maistru în cadrul întreprinderii „Chetrosu – Service”.

„Conform art. 9, alin. (l), lit. a) din Legea nr. 16/2008 (abrogată) cu privire la conflictul de interese, în vigoare în momentul apariției conflictului de interese, persoana urma să informeze în decurs de 3 zile de la data constatării, în scris, organul ierarhic superior despre interesul, al său ori al persoanelor apropiate, legat de decizia pe care trebuie să o ia. Dna Ninescu Diana nu a făcut acest lucru și a ales să semneze 3 acte ce țin de angajarea soțului său în subordine”, se spune într-un comunicat al ANI.

Într-o situație similară a fost și dl Crețu Valeriu, administrator al Întreprinderii Municipale „Crihana – Service” din s. Crihana Veche, r. Cahul care la 29 mai 2009 și-a angajat fiica, care după 9 ani de activitate în cadrul întreprinderii gestionate de tatăl său a fost eliberată, la fel printr-un act administrativ semnat de acesta ( în 2018).

Prin urmare, ANI afirmă că dl Crețu Valeriu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin nedeclararea în modul și în termenul stabilit a conflictului de interese și nesoluționarea acestuia, prin emiterea actelor administrative de angajare și de eliberare a fiicei.

După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în privința dl Crețu Valeriu, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de serviciu, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

În cadrul controlului, subiecții a fost informați despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram