/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

OPINIE: „PD-ul are 40 de mandate”

missing
22 martie 2019, ora 13:07

„PD-ul are 40 de mandate: sunt cei 30 de deputați ai Partidului Democrat, cei șapte de la așa-zisul Partid ȘOR și, cu tot respectul pentru cei trei independenți, și aceștia sunt asimilați de Partidul Democrat”, este opinia lui Valeriu Munteanu, fost vicepreședinte al Partidului Liberal, care a candidat la alegerile parlamentare pe circumscripția de la Orhei, dar a pierdut în fața lui Ilan Șor. Declarația a fost făcută la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Munteanu spune că nu vede cum ar putea ajunge blocul ACUM la putere în condițiile actuale: „Văd foarte puține șanse ca blocul ACUM să ajungă acum la putere. Cu toate acestea, eu cred că noi trebuie să ne urmăm calea împreună și să strângem rândurile. Eu nu-mi văd calea împreună cu ei numai dacă ajung la putere. Este exclus că eu aștept de la ACUM funcții în Parlament sau Guvern”, a mai spus Valeriu Munteanu.

De menționat că ieri, deputații din Partidul ȘOR au anunțat că vor rămâne în opoziție, iar candidații independenți au spus anterior că vor colabora cu forțele de dreapta, pro-europene.

Valeriu Munteanu a părăsit Partidul Liberal la finele anului trecut, înainte de începerea campaniei electorale, atunci când negocierile dintre ACUM și PL, privind participarea la alegeri cu o listă de candidați comuni, băteau pasul pe loc. Munteanu nu a aderat la unul dintre partidele care formează blocul ACUM, dar a candidat la circumscripția din Orhei, acumulând un rezultat de 20%, comparativ cu Ilan Șor, care a câștigat alegerile un scor de 59%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram