/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Voronin, despre „poveștile” pe care i le spunea Dodon lui Putin până la alegeri și câte mandate urma să aibă PD, dacă nu era „mixtul”

missing
22 martie 2019, ora 11:50

Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, este de părere că Partidul Democrat (PDM) urma să obțină de două ori mai puține mandate de deputat, dacă nu era schimbat sistemul electoral din unul proporțional, în unul mixt. 

„Dacă n-ar fi trecut ei la sistemul uninominal, Partidul Democrat avea să iasă nu cu 30 de mandate, dar cu 12 mandate, pentru că 18 mandate ei le-au luat pe uninominal”, a spus Voronin aseară, la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Liderul comuniștilor a spus că același scenariu urma să fie și la Partidul Socialiștilor (PSRM): „Așa aveau să iasă și ăștia care se lăudau că o să iasă cu 50 și mai mult. Îi spuneau lui Putin povești că socialiștii o să câștige alegerile și o să aibă majoritate și o să facă aici, nu știu ce o să facă Dodon; dacă pe dânsul în genere nu-l duce capul să facă nimic, el îi promitea lui Putin povești”, a mai spus Voronin.

Președintele PCRM a mai spus că, în opinia sa, alegerile anticipate nu vor schimba cu mult lucrurile: „Dacă tot cu banda asta de la Comisia Electorală Centrală… Trebuie să vină să organizeze alegerile o comisie internațională, cu aceștia nu poți să faci nimic, numai o revoluție, o răscoală”, a declarat liderul comuniștilor în emisiune.

PCRM nu a acces în noul Legislativ în urma alegerilor din acest an. Partidul a obținut un rezultat de doar 3,75%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram