Activistul Pavel Grigorciuc, cel care l-a agresat pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu acum câteva zile, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea a fost pronunțată laJudecătoria sectorului Ciocana din capitală. Termenul de 30 de zile este calculat din ziua reținerii – 21 martie.

Judecătorul a admis în întregime cererea procurorului pe acest caz.

Activistul a fost escortat de polițiști din sala de judecată. Pavel Grigorciuc nu a comentat hohărârea instanței.

Ședința de judecată a avut loc cu ușile închise deși atât activistul, cât și avocatul acestuia au solicitat ca ședința să fie publică.

Tot astăzi, după ce magistratul a refuzat să declare deschisă ședința de judecată pe acest caz, Pavel Grigorciuc a cerut recuzarea judecătorului, cerere care a fost respinsă de un alt magistrat.

Activistul este cercetat în urma unei plângeri, formulate în baza acuzației de agresare fizică a deputatului în Parlament, Sergiu Sîrbu. Cauză penală pornită în privința lui Grigorciuc este pentru huliganism. Pentru că l-a lovit pe deputatul PD, el riscă 5 ani de închisoare.

Gepostet von Александр Рошко am Samstag, 23. März 2019

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!