/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO/ Și-au scos strugurii și merele de vânzare la un târg în centrul capitalei. Zeci de producători își vând producția la ladă

missing
24 martie 2019, ora 14:00

Zeci de producători autohtoni și-au scos astăzi merele, strugurii și fructele uscate la vânzare la un târg în centrul capitalei. Chișinăuienii au făcut cozi la mașini de unde și-au cumpărat lăzi cu fructe. 

Pentru o ladă cu mere, vizitatorii au scos din buzunare 70 de lei, iar pentru o ladă cu struguri – 50 de lei.

Evenimentul este organizat de Asociația Klumea: „În timp ce la supermarket se aduc struguri de import și se vând scump, ai noștri struguri se pierd prin depozite. Am auzit apelul de ajutor al producătorilor locali de struguri și am decis să nu rămânem indiferenți. Până la următoarea roadă de struguri mai e mult de așteptat, așa că agricultorii din Moldova vă invită la un târg de struguri autohtoni”, spun organizatorii.

Târgul „Ia Moldova acasă” a început la ora 11:00 și se preconizează să dureze până la ora 18:00.

La începutul lunii martie, mai mulți producători autohtoni de fructe s-au plâns că nu au reușit să vândă toată roada anului trecut și că aceasta ar putea fi aruncată în câteva săptămâni, dacă aceștia nu vor reuși să o comercializeze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram