Toți vicepreședinții Partidului Liberal Democrat din Moldova și membrii Biroului Permanent Central (BPC) au fost demiși din funcție cu votul a 51 de membri ai Consiliului Politic Național (CPN), la ședința din 24 martie curent. TV8 a încercat să afle care a fost cauza unor astfel de acțiuni însă a primit explicații contradictorii. Dacă Președintele PLDM, Tudor Deliu a declarat că membrii BPC au fost demiși din motiv că în componența sa nu se regăseau reprezentanți din teritoriu, atunci fostul vicepreședinte Ion Tegruță a comunicat că însăși Tudor Deliu a fost cel care a cerut de la CPN dizolvarea BPC și demiterea vicepreședinților de partid.

„Doamna Maria Ciobanu a fost vicepreședinte și membru al BPC, însă ea se regăsește din nou în componența BPC. Ion Terguță nu se regăsește în BPC, însă a rămas membru al CPN”, a declarat pentru TV8, președintele PLDM Tudor Deliu.

Potrivit președintelui PLDM, Tudor Deliu cererea de demitere a fost semnată din motiv că în componența BPC nu se regăsesc reprezentanți din teritoriu. Totodată politicianul a menționat că a primit mai multe solicitări de la organizațiile teritoriale care insistau ca în componența Biroului să fie incluși reprezentanți  din teritoriu.

Contactat de TV8, fostul vicepreședinte al PLDM, Ion Terguță a declarat că Tudor Deliu a cerut personal de la CPN dizolvarea BPC și demiterea vicepreședinților de partid. De asemena Ion Terguță a comunicat că toți membrii BPC sunt deciși să-și depună cererea de demisie din partid.

„Motivul pentru care am fost excluși din partid este că am cerut președintelui partidului, în cadrul BPC în toată componența lui o analiză a campaniei electorale și a compartimentului PLDM în cadrul acestei campanii și în mod special cum s-a îndeplinit decizia CPN din luna decembrie”, a comunicat Ion Terguță.

Ulterior în cadrul ședinței din 24 martie, membrii CPN au votat o nouă componență a BPC. Totuși din cei 15 membri care se aflau în componența BPC, opt din ei s-au regăsit în noua componență a BPC.

Totodată a fost modificată și componența CPN. Astfel unii membri au fost excluși în baza cererii de demisie sau a absențelor nemotivate. Apoi în cadrul ședinței s-a votat primirea unor noi membri.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!