/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Demiteri în masă la PLDM. Maria Ciobanu, Viorel Cibotaru și Ion Terguță nu mai sunt vicepreședinți

missing
25 martie 2019, ora 18:10

„Doamna Maria Ciobanu a fost vicepreședinte și membru al BPC, însă ea se regăsește din nou în componența BPC. Ion Terguță nu se regăsește în BPC, însă a rămas membru al CPN”, a declarat pentru TV8, președintele PLDM Tudor Deliu.

Potrivit președintelui PLDM, Tudor Deliu cererea de demitere a fost semnată din motiv că în componența BPC nu se regăsesc reprezentanți din teritoriu. Totodată politicianul a menționat că a primit mai multe solicitări de la organizațiile teritoriale care insistau ca în componența Biroului să fie incluși reprezentanți  din teritoriu.

Contactat de TV8, fostul vicepreședinte al PLDM, Ion Terguță a declarat că Tudor Deliu a cerut personal de la CPN dizolvarea BPC și demiterea vicepreședinților de partid. De asemena Ion Terguță a comunicat că toți membrii BPC sunt deciși să-și depună cererea de demisie din partid.

„Motivul pentru care am fost excluși din partid este că am cerut președintelui partidului, în cadrul BPC în toată componența lui o analiză a campaniei electorale și a compartimentului PLDM în cadrul acestei campanii și în mod special cum s-a îndeplinit decizia CPN din luna decembrie”, a comunicat Ion Terguță.

Ulterior în cadrul ședinței din 24 martie, membrii CPN au votat o nouă componență a BPC. Totuși din cei 15 membri care se aflau în componența BPC, opt din ei s-au regăsit în noua componență a BPC.

Totodată a fost modificată și componența CPN. Astfel unii membri au fost excluși în baza cererii de demisie sau a absențelor nemotivate. Apoi în cadrul ședinței s-a votat primirea unor noi membri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram