/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Săptămâna aceasta trecem la ora de vară. Când vom muta ceasurile cu o oră înainte

missing
25 martie 2019, ora 09:56

Săptămâna aceasta vom trece la ora de vară. Schimbarea se va produce, ca în fiecare an, în ultima duminică din luna martie; respectiv, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 spre 31 martie, vom schimba acele ceasurilor cu o oră înainte.

Schimbarea orelor de două ori pe an se face în peste o sută de țări din lume, pentru a folosi lumina solară mai mult și a economisi energia electrică. Totuși, în ultimii ani se vorbește tot mai mult de renunțarea la această practică, din motiv că ar afecta sănătatea oamenilor.

Astfel, din anul 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă, iar din 2016 – Turcia.

Acum un an, European a votat pentru eliminarea practicii de schimbare a orei. Parlamentarii europeni au cerut Comisiei Europene să facă o evaluare detaliată a directivei care prevede schimbarea orei și să propună un plan de revizuire a acesteia, dacă se va constata că este oportun. O decizie definitivă nu a fost deocamdată luată.

Pentru prima dată, trecerea la ora de vară a fost aplicată în Noua Zeelandă, în 1895, iar în Moldova, din 1979.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram