/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Secretariatul Parlamentului nu a înregistrat proiectele „de deoligarhizare a statului”, propuse de ACUM. Argumentul invocat

missing
25 martie 2019, ora 12:55

Deputații din blocul ACUM spun că Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze pachetul de proiecte de legi și hotărâri de Guvern, anunțat anterior de reprezentanții blocului. Aceștia spun că au mers vineri să înregistreze două proiecte de legi și cinci proiecte de Hotărâri ale Parlamentului, fiecare proiect având semnătura a 26 de parlamentari ai blocului ACUM, însă șefa Direcției generale documentare parlamentară, Evelina Bubuioc, a refuzat. 

„În lista instituțiilor capturate, poate fi limpede inclus deja și Secretariatul Parlamentului”, a spus în acest context, deputatul Sergiu Litvinenco:

Reprezentanții ACUM spun că argumentul invocat de angajata Secretariatului Parlamentului este că nu există conducerea Parlamentului, respectiv, nu are cine pune ”viza” pe proiecte.

„După alegerile din 30.11.2014, președintele Parlamentului a fost ales la 23 ianuarie 2015. În perioada dintre ziua alegerilor (30.11.2014) și desemnarea Președintelui Parlamentului (23.01.2015), aceeași Direcție generală documentare parlamentară a înregistrat… 18 proiecte de acte legislative. La fel s-a procedat și în 2010 – speaker-ul a fost ales pe 30.12.2010, pe când Direcția generală documentare parlamentară a înregistrat mai multe proiecte de acte legislative chiar si pe 28.12.2010. Această informație este disponibilă pe site-ul Parlamentului”., spun cei de la ACUM.

Am contactat serviciul de presă al Parlamentului pentru a obține o reacție la acest subiect, dar am fost rugați să expediem o solicitare în scris. Vom reveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram