/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Comrat: Încă un bărbat, care nu a fost vaccinat împotriva gripei, a decedat

missing
26 martie 2019, ora 15:38

Un bărbat de 52 de ani, din raionul Comrat a decedat din cauza gripei. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică acesta nu a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere. De asemenea, săptămâna precedentă, au fost înregistrate 44 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 12 confirmate de laborator. 

Anterior, un alt bărbat de 53 de ani din raionul Leova a decedat după ce i-a fost confirmat virusul gripal A(H1N1).

Conform datelor epidemiologice, în săptămâna precedentă morbiditatea prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a aflat la nivelul de intensitate joasă și a constituit 227,07 cazuri la 100.000 populație, fiind sub pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), atestându-se o descreștere cu 11,1% în comparație cu săptămâna din data de 11-17 martie. De asemenea, în perioada anterioară au fost înregistrate: 2115 cazuri gripă.

ANSP recomandă cetățenilor efectuarea măsurilor de profilaxie a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute, adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome compatibile cu gripa.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, depistarea precoce, izolarea timpurie și tratamentul bolnavilor cu gripă și infecții respiratorii virale acute se impune conștientizarea de către populație a faptului că, pentru prevenirea răspândirii acestor infecții, trebuie să fie asigurată respectarea regulilor de conduită şi măsurilor de protecţie individuală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram