/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/Principalele prevederi ale acordului semnat de deputații blocului ACUM

missing
26 martie 2019, ora 16:45

Potrivit acordului scopul principal al blocului politic îl constituie eliberarea statului Republica Moldova din captivitate și restabilirea statului de drept. În același timp, blocul va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a realiza Programul Electoral asumat în fața alegătorilor în cadrul alegerilor din 24 februarie 2019.

Capitolul doi al acordului se referă la colaborarea în cadrul Parlamentului. Mai exact se anunță că cei 26 deputați aleși pe listele blocului ACUM vor activa în cadrul a două fracțiuni parlamentare. „Cele două fracțiuni parlamentare convin asupra formării unui Consiliu Politic Coordonator în care sunt delegați câte patru reprezentanți din partea fiecărei fracțiuni. Fracțiunile vor asigura reprezentativitatea proporțională în cadrul Consiliului Politic Coordonator a deputaților neafiliați din cadrul fiecărei fracțiuni. Consiliul Politic Coordonator este condus de doi copreședinți, care sunt președinții fiecărei fracțiuni”, se spune în acord.

Acordul mai prevede că cele două partide vor colabora și în afara Parlamentului. „Platforma DA și PAS se angajează să respecte principiul neagresiunii în spațiul public și să se abțină de la critici sau atacuri reciproce de orice natură la adresa partidului sau a reprezentanților partidului partener”, se spune în acord.

Totodată, în acord se menționează că partidele vor participa la următoarele alegeri locale.

Acordul a fost semnat atât de Sandu, Năstase cât și de toți deputații aleși pe listele blocului ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram