/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

ULTIMA ORĂ! Blocul ACUM anunță că vor forma două fracțiuni parlamentare

missing
26 martie 2019, ora 13:22

Rugați să comenteze ce a stat la baza divizării blocului în două fracțiuni, Maia Sandu a spus că blocul din start a fost format din două partide și respectiv s-a ales formula actuală, însă nu a precizat care au fost motivele divizării.

În același timp, Năstase a precizat că deputații neafiliați care au candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie vor face parte din ambele fracțiuni parlamentare. Însă nu a spus cine și în ce fracțiune se va regăsi.

La prima ședință a noului Parlament din 21 martie au fost create trei fracțiuni: fracțiunea PSRM, al cărei președinte va fi Zinaida Greceanîi; fracțiunea PDM, al cărei președinte va fi Pavel Filip, și fracțiunea PP ȘOR, al cărei președinte va fi Ilan Șor.

Tot astăzi, deputații de la ACUM au anunțat că îl vor propune pe Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe Maia Sandu, la funcția de premier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram