/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Ministerul Finanțelor coace „Prima casă 4”. Când ar putea fi extins programul și ce beneficii va avea

missing
26 martie 2019, ora 12:11

La Ministerul Finanțelor se coace în prezent conceputul de extindere a programului „Prima Casă”; aceasta va fi a patra versiune a programului guvernamental de facilitare a procurării unei locuințe de către tineri. Potrivit ministrului în exercițiu al Finanțelor, Ion Chicu, extensia programului ar putea fi lansată în câteva luni.

„Mai facem calculele, de acestea va depinde și mărimea suportului și formula de calcul, dar este vorba de compensări pentru acei care lucrează, sunt angajați oficial în câmpul muncii indiferent în care sector, dar după o formulă specială care va ține cont de contribuția fiecăruia la bugetul național prin taxe și impozite pe salarii; aceasta este ideea”, a spus Chicu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul în exercițiu al Finanțelor a spus că se lucrează deja la și la extensia pentru sistemul informațional, iar dacă Republica Moldova va avea un Guvern funcțional, atunci programul va fi lansat în luna iunie a acestui an.

Potrivit Ministerul Finanțelor, în decurs de un an, programul Prima Casă a înregistrat 1800 de beneficiari. Valoarea locuințelor procurate este de circa un miliard de lei, iar compensațiile acordate din Bugetul de Stat sunt de circa 1,3 milioane de lei.

Conferința integrală, susținută de ministrul în exercițiu al Finanțelor, Ion Chicu, la acest subiect, o puteți urmări mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram