/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

După ce au fost anunțate intensificări ale vântului, salvatorii vin cu atenționări

27 martie 2019, ora 12:09

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI vine cu atenționări în contextul avertizări meteo lansate pentru ziua de 27 martie de către Serviciul Hidrometeorologic de stat.

Astfel, salvatorii îndemnă oamenii să nu calce cabluri căzute la pământ şi să evite mersul şi aflarea sub arbori bătrâni şi construcţii avariate. Mai mult, pompierii recomandă persoanelor să evite aprinderea vegetaţiei uscate şi a gunoiului menajer, întrucât în condiţii de vânt puternic focare se pot răspândi cu repeziciune pe suprafeţe extinse.

În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Potrivit sinopticilor  astăzi pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcţie nord – vestică în rafale de până la 15 -18 m/s.

Meteorologii prognozează ninsori slabe în Capitală. În același timp, sunt așteptate ninsori slabe la Briceni, Soroca și Rîbnița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram