/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Igor Dodon spune de ce nu l-a invitat și pe Ilan Șor la discuții la Reședința de Stat

27 martie 2019, ora 10:21

Președintele Igor Dodon spune că nu i-a invitat pe deputații din Partidul ȘOR la discuții ieri, la Reședința de Stat, din motiv că aceștia nu au un număr suficient de mandate pentru a crea o majoritate parlamentară cu unul dintre celelalte trei partide care au acces în Legislativ. 

„Am spus că nu voi discuta cu fracțiunile, cu fracțiunile se discută atunci când se înaintează candidatul pentru funcția de prim-ministru, dar acum nu discutăm despre funcția de premier, dar despre formarea unei majorități parlamentare”, a spus Dodon aseară, la emisiunea „Glavnîi Vopros” de la NTV Moldova.

Șeful statului a mai spus că, în opinia lui, Partidul ȘOR nu trebuia să acceadă în Legislativ: „În calitate de cetățean, nu de președinte, cred că nu e corect că cetățenii au adus acești politicieni în Parlament, dar ca președinte, trebuie să respect alegerea cetățenilor, pentru că, dacă ei au ales așa, înseamnă că alți politicieni nu i-au putut convinge”, a declarat Igor Dodon.

Partidul ȘOR s-a ales cu șapte mandate de deputat în noul Parlament.

Ieri, reprezentanți ai conducerii Partidului Socialiștilor, a Partidului Democrat și a Blocului ACUM au fost la Reședința de Stat unde au discutat cu Igor Dodon privitor la disponibilitatea de a crea o majoritate parlamentară. Șeful statului i-a invitat pe liderii celor trei formațiuni la o discuție comună, planificată pentru ziua de marți, 2 aprilie.

În cazul în care, în decurs de trei luni de la prima ședință a Parlamentului nu va fi constituită o majoritate parlamentară care să investească un nou Guvern, președintele țării are dreptul, conform Constituției, să dizolve Parlamentul și astfel, se organizează alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram