/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Opt cazuri de rujeolă, confirmate la copiii dintr-o familie din Chișinău. Micuții nu ar fi fost vaccinați

missing
27 martie 2019, ora 11:01

Opt cazuri de rujeolă au fost confirmate la copiii dintr-o familie din sectorul Ciocana a municipiului Chișinău, de la începutul lunii martie curent, alte două cazuri de rujeolă înregistrate în Chișinău și raionul Anenii Noi se află în proces de investigare.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) șapte din cei opt copii ai familiei din municipiul Chișinău s-au întors pe 11 martie din orașul Craiova, România. Primul caz de rujeolă a fost înregistrat a doua zi, pe 12 martie.

„Ieri, pe data de 26 martie la Spitalul de Boli Infecțioase de Copii au fost internați doi minori. Patru copii au fost internați pe data de 25 martie. Primii doi copii care au fost înregistrați cu rujeolă nu au fost internați în spital din motiv că starea lor s-a ameliorat. Inițial mama refuzase internarea copiilor. Minorii nu ar fi fost vaccinaţi din motiv că familia aparține unei confesiuni religioase”, a declarat pentru TV8 medicul epidemiolog din cadrul ANSP, Laura Țurcan.

Cel mai mic copil al familiei are opt luni, iar cel mai mare are vârsta de 16 ani. Totodată medicii au efectuat verificări medicale în școala unde învățau minorii.

Alte două cazuri care se află în proces de investigare au fost înregistrate la o fetiță din raionul Anenii Noi şi la un matur din municipiul Chişinău, care recent s-a întors de la competiţii sportive organizate în Dubai. Deocamdată nu se cunoaște dacă acesta a fost vaccinat. Bărbatul este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

De la începutul lunii martie, au mai fost confirmate alte cinci cazuri de rujeolă în raioanele: Ocniţa, Briceni, și Edineţ. În luna ianuarie curent au fost înregistrate două cazuri de rujeolă. Tot două cazuri au fost înregistrate și în luna februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram