/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Statul îi va oferi lui Radu Albot un premiu de 50 de mii de lei, după ce a ajuns nr. 46 în clasamentul ATP

missing
28 martie 2019, ora 16:32

Tenismanul moldovean Radu Albot va primi un premiu bănesc de 50 de mii de lei, din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), pentru performanțele pe care le-a obținut la ultimele meciuri din cadrul turneurilor internaționale, care i-au adus puncte suplimentare și acesta a ajuns numărul 46 în clasamentul ATP.

După ce a revenit aseară de la Miami, azi, Albot a fost invitat la MECC, unde s-a întâlnit cu ministra Educației în exercițiu, Monica Babuc.

„Această performanţă uriaşă demonstrează că perseverenţa, munca asiduă şi abnegația nu rămân nerăsplătite. Mulțumim Radu pentru că ne faci să fim mândri și să știi că ne bucurăm alături de tine”, i-a spus ministra sportivului.

În cadrul turneului ATP Masters 1000 „Miami Open 2019”, la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a câștigat primul set. De asemenea, sportivul a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem –,,US Open 2018”.

Radu Albot a fost inclus în Top „10 cei mai buni sportivi ai anului 2018” de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Foto: MECC

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram