/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Se declară nevinovat. Instanța din Taraclia a început examinarea celui de-al doilea dosar de învinuire a lui Georghe Petic

missing
28 martie 2019, ora 18:29

În sala de judecată Petic a fost ținut într-o boxă din sticlă. Totuși, el a reușit să facă declarații pentru cei prezenți.

În acest nou dosar sunt probabil 15 martori, dar nu spun nimic. Ei doar își aduc aminte că ar putea să fie în 2003 – în 2004. Deci nu este nimic. Eu mi-am făcut cinstit meseria de polițist de frontieră”, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră.

Iar la ieșire, fiind încătușat și ținând o copie a dosarului în mâini, Petic a declarat că procesul este unul fabricat.

Este din nou o făcătură, o minciună și din nou este cusut cu ață albă. Iată este gata să vi-l prezint Ca și primul dosar. Stați o lecuță. Este gata să vă prezint tot absolut”, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră.

Ședința a fost întreruptă la solicitarea avocaților, care au cerut ca la următoarea ședină să fie adusă și una din părțile vătămate. În acest dosar, Gheorghe Petic este învinuit de huliganism agravat. Potrivit acuzării, în 2004, Petic aflându-se într-un bar din Taraclia, ar fi amenințat o persoană cu arma pe care o deținea. Ulterior, acesta ar fi tras de câteva ori în automobilul victimei. Dacă va fi recunoscut vinovat el riscă până la 7 ani de închisoare. Săptămâna trecută, Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis. Acesta a fost recunoscut vinovat de faptul că ar fi comis un viol. Fostul polițist de frontieră nu și-a recunoscut vina și a declarat, în repetate rânduri, că dosarul său este unul politic, având legătură cu faptul că el ar fi deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut. Din aceasta ar fi făcut parte și persoane cu funcții înalte din stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram