Sergiu Borozan, arhitectul-șef al capitalei spune că nu bănuia despre faptul că i se va cere să demisioneze din funcția de șef al Direcției arhitectură, dar afirmă că nu se va ține de această funcție și că, cel mai probabil, va accepta să plece de bunăvoie. 

„Cred că mă voi elibera, pentru că în așa condiții să lucrezi este imposibil. Voi accepta, de ce nu? Noi nu ne ținem de scaun aici, am vrut să facem ceva în oraș, dar nu am reușit”, a comentat Sergiu Borozan, pentru TV8.md.

Șeful Direcției arhitectură îl contrazice pe primarul interimar Ruslan Codreanu și spune că se lucrează la posibilitatea ca actele permisive să fie eliberate online: „Totul este în proces de lucru. Site-ul se perfectează, înainte politica era că site-ul Primăriei este și site-ul nostru, dar acuma, de o jumătate de a,n am creat site-ul direcției, dar că nu este încărcată încă toată informația”, a spus Borozan.

„Se lucrează și în domeniul eliberării documentelor permisive în variantă electronică, dar e împreună cu Guvernul și nu de noi depinde procesul cât de repede va decurge, mă refer la sistemul acesta de eliberare electronică a documentelor. Specialiștii noștri primesc acuma instructaj și versiunea electronică va fi în curând lansată”, a mai spus arhitectul-șef.

Azi-dimineață, la ședința săptămânală de la Primărie, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a spus că va cere demisia arhitectului-șef Sergiu Borozan, din motiv că mai mulți beneficiari se plâng pe birocrația și lipsa transparenței de la această direcție.

Tot azi, Codreanu a spus că va demite și conducerea Pieței Centrale, din motiv că se colectează taxe ilegale de la agenții economici care activează aici.