/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Farse de 1 aprilie. Echipa TV8 a păcălit locuitorii Capitalei cu anunțuri false. Cum au reacționat chișinăuienii

missing
01 aprilie 2019, ora 18:41

De Ziua Internațională a farselor, și noi am fost puși pe glume. Am inventat niște știri și am ieșit în stradă pentru a vedea dacă oamenii le cred sau nu. Surprinzător, majoritatea s-a lăsat păcălită.

Astăzi, de ziua păcălelilor, vrem să experimentăm un pic. Mai exact, să testăm, cât de ușor cad oamenii în plasa informațiilor false? Așa că am inventat câteva anunțuri. Mă vor crede oare?”, Diana Popa, reporter TV8.

„Fustele scurte au fost interzise!” spune prima informație falsă. Fetele spun că nu sunt deloc uimite și chiar susțin o asemenea interdicție, pe când bărbații s-au întristat.

–Cred că e bine, mai elegant, mai frumos. –Cu 1 aprilie!

Dintr-o parte e frumos, dar e la gândirea lor. –Dar știți că e 1 aprilie? –Cunosc. Cu sărbătoarea.

Totuși suntem fete și ar trebuie să ne respectăm și să nu purtăm fuste chiar scurte scurte. –Dar știți că astăzi este 1 aprilie? –Da, desigur.

„Pensie majorată cu 2 mii de lei!” Ne vor crede oamenii?

–Știți că pensiile vor fi majorate cu 2000 de lei? –Știu. Cu așa pensie nu putem trăi în zilele noastre, chiar și să fie majorată.

Nu știu că la mine a tare mică pensia. –Nu credeți? –Nu cred. –Dar știți că e 1 aprilie? –Știu, am auzit la televizor.

Pe pietoni i-am amăgit că nu vor mai putea circula pe trotuare, doar seara.

-Mașinile vor putea parca pe trotuare, iar pietonii nu vor mai putea circula până la orele șapte seara. –Categoric sunt împotrivă. Și așa nu avem pe unde trece, da încă să avem atâtea incomodități… –Dar știți ce dată este azi? –Da, 1 aprilie. M-ați păcălit?

–Groaznic! Sunt șocată! Noi, pietonii, și așa nu avem pe unde merge. Mașinile circulă abuziv pe trotuare, încă și ne claxonează sau ne ceartă. –Felicitări de 1 aprilie! –Mulțumesc.

Cam nu-s de acord cu așa… Îmi pare că nu e corect așa. –Dar știți că azi e 1 aprilie? –Aaa, m-ați păcălit.

Iar șoferilor le-am zis că au fost interzise mașinilor de culoare neagră.

–Cred că e nonsens. –Dar știți ce dată e azi? -1 aprilie, se spun minciuni. Dar eu sper că televiziunea spune numai corect.

Și alte instituții media de la noi au glumit cu cititorii săi. Astfel, pe unele site-uri au apărut știri precum că prețul unui bilet în transportul public va varia în funcție de greutatea călătorului. Alții au scris că Mariana Tauber refuză mandatul de deputată, deoarece i-ar fi frică că va fi otrăvită cu mercur.

Și Absolvenții din licee au fost provocați. Aceștia au aflat că nu vor mai putea pleca din țară, până nu vor susține examenul de bacalureat. Întâi aprilie este cunoscută drept ziua farselor nevinovate încă din Evul Mediu. În Europa aceasta a început să fie sărbătorită după secolul al 18-lea. Atunci, persoana păcălită trebuia să poarte o coadă atașată pantalonilor sau fustei.

 

Reporter: Diana Popa

Imagine: Mark Diaconu

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram