/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Meteorologii au emis cod galben de ÎNGHEȚ. Ce temperaturi ne așteaptă

02 aprilie 2019, ora 13:32

Specialiştii SHS afirmă că, pe parcursul lunii aprilie, îngheţurile în aer sunt posibile pe teritoriul ţării în medie până la 20 aprilie, iar la suprafaţa solului – până la sfârşitul lunii.

„Primăvara, pentru agricultori rămân a fi un pericol eventuale îngheţuri sau grindină. Schimbările climatice afectează considerabil ciclul natural. Dar, îndeosebi sunt catastrofale îngheţurile de la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, îndeosebi pentru producătorii din sectorul de pomicultură, pentru că în acea perioadă procesul de vegetaţie este aproape finalizat, iar roada ar putea fi compromisă”, a explicat şeful Direcţiei politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală, Vasile Şarban.

Potrivit specialiștilor SHS, îngheţurile prognozate nu vor afecta valorile termice din timpul zilei. Astfel, pe parcursul săptămânii curente, mercurul termometrelor se va ridica până sub 20 de grade Celsius. Tradiţional, mai cald va fi la sud şi cu 2-3 grade mai frig, la nord. În mare parte a ţării precipitaţii nu se prevăd, cu excepţia raioanelor de nord, unde, începând de sâmbătă, 6 aprilie, izolat se aşteaptă ploi de scurtă durată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram