/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Care sunt subiectele sociale și politice, asupra cărora PD și PSRM ar fi găsit ieri puncte comune, dar și divergențe

missing
03 aprilie 2019, ora 14:48

După discuțiile de ieri dintre liderii Partidului Democrat (PDM), ai Partidului Socialiștilor (PSRM) și președintele Igor Dodon, la Reședința de Stat, șeful statului a spus că cele două fracțiuni au identificat anumite subiecte sociale, asupra cărora au viziuni comune, și anumite subiecte politice, asupra cărora partidele au viziuni diferite. Am încercat să aflăm de la reprezentanții celor două fracțiuni care sunt aceste subiecte sociale și politice, care i-ar putea uni și dezbina, în același timp, pe deputații din cele două fracțiuni. 

Reprezentanții PSRM au spus că nu ne pot oferi detalii despre discuțiile de ieri. Totodată, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a spus că subiectele sociale sunt legate de inițiativele din acest domeniu, anunțate de democrați atât în perioada campaniei electorale, cât și după.

„Este vorba despre continuitatea reformelor precum: majorarea salariilor și a pensiilor, reformele în medicină, reparația și construcția drumurilor și alte aspecte sociale care țin de viața cotidiană a fiecăruia”, a spus Vitalie Gamurari.

„Ce ține de aspectele politice, este vorba despre vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova. Sunt aspecte politice care, din start nu coincid. Dar trebuie să luăm în considerație că, în ultimul timp, mai puțin se vorbește despre refuzul privind Acordul de Asociere, este vorba probabil despre revizuirea Acordului”, a spus purtătorul de cuvânt al democraților.

Vitalie Gamurari spune că, întrucât el nu a participat la acele discuții, nu știe dacă s-au abordat subiecte cu privire la funcțiile de președinte al Parlamentului sau prim-ministru. „Dacă nu s-a spus nimic, înseamnă că nu s-au discutat temele în cauză”, a spus reprezentantul PDM.

Astăzi, PSRM a anunțat că s-a decis convocarea, pentru săptămâna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

De menționat că ieri, în urma discuțiilor dintre PSRM și PDM, care au avut loc la Reședința de Stat, în prezența președintelui țării Igor Dodon, socialiștii au spus că, în discuțiile cu democrații au identificat mai multe puncte comune pe subiecte sociale și mai puține, pe subiecte politice.

La discuțiile de ieri de la Reședința de Stat au fost invitați și deputații din Blocul ACUM, dar aceștia au refuzat invitația și au organizat propriile discuții, la Parlament, la care au fost chemai „toți deputații care nu se supun regimului oligarhic”. La discuții au venit doar trei deputați din Partidul ȘOR, însă, când au intrat aceștia în sală, deputații de la ACUM au părăsit încăperea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram