/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Mai mulți veterani de război nu pot scăpa de gunoiul de construcții, aruncat neautorizat pe loturile lor. Autoritățile pasează responsabilitatea tot pe ei

missing
03 aprilie 2019, ora 18:31

Au luptat pe Nistru și în Afganistan, iar acum sunt nevoiți să lupte și cu… gunoiul aruncat de necunoscuți.

Dacă mă aud toți care trec pe traseu spre Vadul lui Vodă, nu aruncați deșeurile aici! Nouă ne-a ajuns nu știu deja până unde”, Oleg Cucer, președinte A.O. Mișcarea Patriotică „Veteranul”.

Oleg Cucer și alți câțiva veterani de război au primit terenurile de la marginea orașului Chișinău din partea primăriei, pentru a le cultiva. Dar nu se pot bucura de pământ. Și asta pentru că persoane necunoscute le-au transformat în rampe pentru gunoi. Veteranii au scos și bani din buzunar ca să evacueze deșeurile, însă, nu trece mult, și alți saci cu deșeuri apar la loc.

Nouă deja ne ieșea să luăm tot gunoiul acesta, ori să-l ducem la Colonița să-l punem în fața primăriei, ori să-l ducem la Chișinău, în fața primăriei, să-l punem acolo. Și atunci să vedem ce reacție va fi”, Oleg Cucer, președinte A.O. Mișcarea Patriotică „Veteranul”.

Iar pentru că autoritățile îi poartă ca la un ping-pong, fără o soluție, bărbații au încercat de unii singuri să prindă făptașii. Așa că au stat de pândă, pe ture.

Iar făcând serviciul, altă mașină o descărcat aici gunoiul, tot așa. L-am reținut, am chemat iar poliția. Au venit, vreo trei ore am stat în ploaie, au completat documentele. Trei mașini de poliție veniseră. Zero până astăzi”, Alexei Ciorap, veteran de război.

Am încercat să aflăm și noi un răspuns de la primăria Colonița, unde, potrivit veteranilor, ar fi fost transmise procesele verbale ale persoanelor, prinse că aruncă gunoi. Responsabilul de terenuri de acolo a refuzat să ofere un comentariu în fața camerei, dar a spus că parcelele ar fi în gestiunea orașului Chișinău. Mai mult, de evacuarea gunoiului ar trebui să se ocupe cei care folosesc pământul, ca apoi să ceară despăgubiri în instanță de la vinovat.

Ne-am adresat și la pretura Ciocana pentru un răspuns. Responsabilul de aici a confirmat că terenurile veteranilor sunt la balanța preturii. Deși ne-a spus la telefon că pretura va căuta soluții pentru evacuarea gunoiului, totuși a dat vina pe cei care folosesc pământul pentru situația creată. Și asta pentru că veteranii ar fi dus acolo pietriș pentru pavarea drumului, iar astfel și alții ar fost incurajați să arunce resturi după construcții. Președintele asociației de veterani a negat însă aceste informații, menționând că problema durează de trei ani și se îndoiește că va fi rezolvată. Conform codului contravențional, pentru aruncarea gunoiului în locuri nepermise persoanele fizice riscă o amendă de până la 1800 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram