Un cactus pentru Ruslan Codreanu. După ce primarul general interimar a amenințat pretorii de sector că va planta cactuși în fața prețurilor, dacă aceștia nu își vor onora obligațiunile, primul a apărut chiar în fața clădirii Primăriei. TV8 a aflat că planta a fost adusă pe timp de noapte de fostul consilier al Silviei Radu, activistul Mihail Bagas. Recent, el a confirmat oficial pentru TV8 că va concura pentru șefia Capitalei. Prin această acțiune, el a încercat să apere pretorii, iar singurul vinovat de neregulile din municipiu ar fi chiar primarul.

Eu sunt gata personal să sădesc un cactus în fața Preturii care va primi cele mai multe plângeri din partea locuitorilor cu zone insalubre: saci cu deșeuri, crengi, cabluri pe jos, unde nu s-a reușit să se facă curat și să se strângă gunoiul să mă informați”, Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

Asta spunea, mai mult în glumă, primarul general interimar la ședința primăriei de luni. Nu au trecut multe zile, și primul cactus a fost plantat chiar în fața sediului în care lucrează Codreanu.

Dimineața, însă, cactusul și pancarta dispăruseră deja. Pe pământul în care a fost sădit a rămas doar groapa. Cel care l-a plantat este activistul Mihail Bagas, tot el aspirant la funcția de primar general.

Fiecare conducător trage răspundere pentru echipa lui. Nu poți să dai vina pe echipă atunci când tu ești conducătorul echipei, managerul și tu i-ai numit în funcție”, Mihail Bagas, activist civic.

L-am contactat pe Ruslan Codreanu pentru un comentariu, dar acesta nu a răspuns la telefon. Purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a spus că este la curent cu acțiunea nocturnă. Acesta a precizat că Ruslan Codreanu s-a exprimat metaforic la ședința primăriei în privința cactusului, fiind nesatisfăcut de lucrările de salubrizare ale preturilor de sector.