/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O porțiune a drumului de centură a Chișinăului va fi reparată în următorii doi ani. Ce companii vor realiza lucrările

missing
04 aprilie 2019, ora 15:42

O porțiune a drumului de centură municipiului Chișinău (M2), cu o lungime de 6,55 km, va fi reparată în următorii doi ani. Porțiunea de drum se află la 10 km la vest de Chișinău și leagă drumurile M1 și R3.

Astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a fost semnat contractul cu cele două companii care vor realiza lucrările: Rutador și Lusmecon. Potrivit MEI, contractul semnat astăzi este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar pentru realizarea acestuia, Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 9 917 975, 17 Euro.

„Asistăm astăzi la semnarea unui contract de importanță strategică pentru Republica Moldova. Este vorba despre o parte din centura orașului Chișinău, care stabilește legătura cu partenerul nostru strategic, România. A fost o muncă grea și o procedură destul de complicată, pentru ca după rezilierea contractului din cauze de corupție între vechiul contractor și o fostă conducere a ministerului, să restabilim negocierile și să păstrăm finanțarea cu partenerul extern – Banca Europeană de Investiții. Vreau să felicit câștigătorii – compania Rutador și Lusmecon. Pentru noi este important ca banii pe care îi investim în construcția drumurilor să rămână în economia națională, de aceea am luptat pentru ca antreprenorii din Moldova să participe la astfel de licitații”, a declarat ministrul Chiril Gaburici, în acest context.

Conform proiectului, drumul urmează a fi îmbunătățit până la categoria Ib prin reabilitarea celor patru benzi de circulație existente. De asemenea, se vor construi aproximativ 150 m de drumuri de acces. Reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață cât și relocarea utilităților existente.

Timpul planificat pentru finalizarea acestor lucrări este de 730 de zile şi 365 zile pentru perioada de garanție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram