/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Fiul ex-președintelui Lucinschi, condamnat în România la 2 ani și 4 luni de închisoare

missing
05 aprilie 2019, ora 08:51

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpatul Lucinschi Sergiu împotriva sentinţei penale nr. 210/F din data de 01 noiembrie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând:condamnă pe inculpatul Lucinschi Sergiu la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru infracţiunea de trafic de influenţă (…) condamnă pe inculpatul Lucinschi Sergiu la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual (…) În baza art. 39 alin. 1 lit. b rap. la art. 38 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Lucinschi Sergiu să execute pedeapsa principală rezultantă, de 2 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie”, se arată în sentinţa magistraţilor, pronunţată, joi, în şedinţă publică, scrie news.ro.

otodată, magistraţii l-au achitat pe Lucinschi pentru şantaj şi fals în declaraţii.

”Lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Horpos Alexandru. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, se mai arată în sentinţă.

Astfel, magistraţii menţin decizia de achitare a lui Radu Pricop, pronunţată în noiembrie 2017 de către Curtea de Apel Bucureşti.

În iunie 2015, Sergiu Lucinschi, fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, şi Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro pentru a-şi retrage o plângere de la DIICOT.

Sergiu Lucinschi este acuzat de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual, iar avocatul Radu Pricop, de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram