Troleibuzele din Chișinău sunt pregătite de verile fierbinți. În cinci dintre vehiculile din dotarea Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost instalate sisteme de aer condiționat, pe parcursul săptămânii trecute.

În total, anul acesta, 30 de troleibuze vor fi dotate cu aer condiționat, astfel, cu cele 20 de vehicule care deja au instalate sisteme de condiționare a aerului, puse pe linii la finele anului trecut, în 2019, în capitală vor circula în total 50 de troleibuze în care va fi răcoare. Cel puțin asta promit autoritățile municipale.

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, instalațiile de aer condiționat sunt de marcă SAFKAR și sunt produse în Turcia.

„Amplasarea unităților în troleibuze a fost efectuată de către angajații RTEC, iar întreg procesul de instalare a fost monitorizat online, de către specialiștii în domeniu. În timpul apropiat, se prevăd operațiunile de verificare scurgerilor cu azot și încărcarea cu freon pentru alte cinci unități de transport”, spun reprezentanții Primăriei Chișinău.

Angajații de la RTEC vor fi ajutați să monteze sistemele de aer condiționat de specialiști din Belarus, care vor veni la Chișinău până la sfârșitul lunii aprilie.

Foto: Primăria Chișinău

În total, pe străzile din Chișinău circulă zilnic peste trei sute de troleibuze.