/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un consultant al procurorului riscă până la cinci ani de închisoare. Ce i se incriminează

missing
05 aprilie 2019, ora 09:14

Potrivit procurorilor, în luna septembrie a anului 2017, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului ce conducea urmărirea penală pe cauza penală în cadrul căreia o persoană bănuită a fost reţinută în temeiul art.165 – art.167 Cod de procedură penală, a primit de la soţia bănuitului bunuri materiale în valoare de 300 dolari SUA pentru sine, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1000 dolari SUA pentru a le transmite procurorului. În schimbul acestora,învinuitul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată privind aplicarea măsurii de arest preventiv.

În continuarea acțiunilor ilegale, începând cu mijlocul lunii septembrie a anului 2018, învinuitul a mai pretins de la aceeași persoană mijloace băneşti în sumă de 3500 Euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracțiunea săvârșită. Tot el, în perioada lunilor octombrie – noiembrie ale anului 2018, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai r-lui Soroca de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit, personal, de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranșe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 mii lei. În schimbul acestora, urma să influențeze procurorul, ca să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaților a unor pedepse mai blânde pentru infracțiunea săvârșită.

La demersul Procuraturii Anticorupție, învinuitul a fost suspendat din funcția deținută. Pentru fapta săvârșită, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram