/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vlad Filat s-a îmbolnăvit și nu a fost escortat astăzi în instanță. Magistrații au amânat ședința

05 aprilie 2019, ora 13:54

O nouă ședință în dosarul al doilea al lui Vlad Filat, planificată pentru ziua de astăzi, a fost amânată, din motiv că ex-premierul s-ar fi îmbolnăvit. Avocatul acestuia Victor Munteanu a spus că fostul prim-ministru a suferit o intervenție și are nevoie de o perioadă de recuperare până pe data de 12 aprilie. 

Munteanu a prezentat instanței de judecată un certificat medical și magistrații au amânat ședința pentru data de 15 aprilie 2019.

„Nu este nimic grav, dar voi respecta secretul medical. Este un certificat medical care prescrie perioada recuperatorie”, a spus avocatul Munteanu.

Un alt motiv care a stat la baza deciziei instanței de a amâna ședința de judecată este faptul că în cauză a intrat un nou avocat și acesta are nevoie de timp pentru a face cunoștință cu dosarul.

În al doilea dosar intentat pe numele lui Vlad Filat fostul premier este acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Apărătorii acestuia spun că el se declară nevinovat.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram