Primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție prin care l-a numit pe Alexei Ţurcan în funcția de șef interimar al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare şi cea de arhitect-şef interimar al municipiului Chișinău. În octombrie anul trecut noul arhitect șef interimar a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție.

Alexei Ţurcan va deţine funcția timp de șase luni sau până la organizarea concursului pentru funcţia respectivă și îl înlocuiește pe Sergiu Borozan, a fost demis pe 3 aprilie, primarul interimar declarându-se atunci nemulţumit de activitatea Direcţiei.

Alexei Ţurcan a deţinut până acum funcţia de şef al Secţiei construcţii protejate.

Amintim că Alexei Țuran, fiind în funcția de șef adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău, a fost reținut pe 19 octombrie 2018 de către ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție. Acesta era bănuit că, împreună cu alți angajați ai Primăriei, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

Ulterior, Ziarul de Gardă a scris că Alexei Țurcan și-a recunoscut vina, iar Judecătoria Chișinău a emis atunci un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele acestuia.