/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Au aprins lumânări sub formă de cruce și au adus flori în memoria victimelor din 7 aprilie 2009

missing
07 aprilie 2019, ora 15:35

Au aprin lumânări sub formă de cifra 7 și au adus flori în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009. Membrii și simpatizanții mai multor organizații și partide unioniste s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale și au intonat cântece patriotice.

În cadrul flashmobului organizat, unioniștii au reprodus șirul evenimentelor de acum 10 ani când un protest pașnic a fost transformat într-o revoltă violentă.

„În urmă cu 10 ani, în această Piață a avut loc o revoluție, care a început în mod pașnic, dar s-a finisat în mod sângeros, în urmă căreia și-au pierdut viața mai mulți tineri, inclusiv și Valeriu Boboc. De asta am venit astăzi aici – pentru a comemora aceste victime. DIn păcate, după 10 ani nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acele crime care au fost săvârșite aici și în comisariatele de poliție”, a spus Vlad Bilețchi, președintele Asociației UNIREA -ODIP.

„Doresc să audă cei care au comis aceste crime și care se bucură astăzi de putere nelimitată, doresc să le transmit că așa cum au fost scoase la iveală crimele nazizmului, comunismului, la fel vor fi identificați făptuitorii și vor fi condamnați cei care au produs ceea ce au produs la 7 aprilie”, a declarat Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal.

Alegerile din 5 aprilie 2009, câştigate de Partidul Comuniştilor din R epublica Moldova (PCRM), au generat proteste ale tinerilor la Chişinău, care la 7 aprilie s-au transformat în violenţe, soldate cu moartea tânărului Valeriu Boboc.

7 aprilie 2009 – 201910 ani…

Gepostet von Unirea – ODIP am Sonntag, 7. April 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram