/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

O directoare de grădiniță, riscă să rămână fără funcție, după ce și-a angajat tatăl, apoi fiul la instituția pe care o conduce

missing
08 aprilie 2019, ora 13:26

Potrivit ANI, la 11 iunie 2014, dna Dascaliuc a încheiat contractul individual de muncă cu tatăl său, pe care l-a angajat în funcția de paznic, semnând ordinul și contractul de răspundere materială. Ulterior, la 9 martie 2017, Dascaliuc, l-a eliberat pe tatăl său din funcția dată și l-a angajat în loc pe fiul său, semnând în privința acestuia aceleași acte. Astfel, directoarea a emis în total opt documente în privința rudelor sale. Astfel, ANI spune că directoarea de grădiniță nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale.

„Dna Dascaliuc nu a informat organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința tătălui și fiului. De asemenea, aceasta nu s-a abținut de la semnarea actelor administrative, de la rezolvarea cererilor, de la încheierea actelor juridice și, respectiv, nu a soluționat conflictele de interese, rezultate din relația cu persoane apropiate”, se spune într-un comunicat al instituției.

După rămânerea definitivă a actului de constatare în privința dnei Dascaliuc, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram