Șefa grădiniței „Romanița” din s. Mîndreștii Noi, r. Sîngerei riscă să rămână fără funcție. Autoritatea Națională de Integritate anunță că aceasta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a rezolvării cererilor, emiterii actelor administrative și încheierii acelor juridice cu tatăl și fiul său.

Potrivit ANI, la 11 iunie 2014, dna Dascaliuc a încheiat contractul individual de muncă cu tatăl său, pe care l-a angajat în funcția de paznic, semnând ordinul și contractul de răspundere materială. Ulterior, la 9 martie 2017, Dascaliuc, l-a eliberat pe tatăl său din funcția dată și l-a angajat în loc pe fiul său, semnând în privința acestuia aceleași acte. Astfel, directoarea a emis în total opt documente în privința rudelor sale. Astfel, ANI spune că directoarea de grădiniță nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale.

„Dna Dascaliuc nu a informat organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința tătălui și fiului. De asemenea, aceasta nu s-a abținut de la semnarea actelor administrative, de la rezolvarea cererilor, de la încheierea actelor juridice și, respectiv, nu a soluționat conflictele de interese, rezultate din relația cu persoane apropiate”, se spune într-un comunicat al instituției.

După rămânerea definitivă a actului de constatare în privința dnei Dascaliuc, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.