/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/INFOGRAFIC/ De la fotoliul de primar la cel de deputat e un singur pas. Primarii și președinții de raioane care au ajuns parlamentari

missing
09 aprilie 2019, ora 13:26

13 primari și președinți de raioane au devenit deputați, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, cei mai mulți dintre ei, au ajuns în Parlament pe listele Partidului Democrat din Moldova (PDM). Aceștia au avut la dispoziție un termen de 30 de zile de la validarea alegerilor, pentru a-și anunța demisia, termen care expiră astăzi.

În total, în noul Parlament vor fi șapte ex-președinți de raion și șase ex-primari.

Spre exemplu, Chiril Tatarlî, președintele raionului Taraclia, a ajuns deputat pe lista Partidului Socialiștilor (PSRM), iar Petru Frunze, primarul satului Puhoi, a ajuns parlamentar, candidând din partea Blocului ACUM DA PAS. De asemenea, Ilan Șor și Marina Tauber, au ajuns deputați din partea Partidului ȘOR, fiind aleși pe circumscripțiile uninominale nr. 18 și 19.

PDM a adus în Parlament cinci președinți de raioane și trei primari:
– Svetlana Rotundu, președinta raionului Șoldănești;
– Ion Leucă, președintele raionului Glodeni;
– Gheorghe Brașovschi, primar de Sîngerei;
– Eleonora Graur, președinta raionului Rezina;
– Ludmila Guzun, președinta raionului Ungheni;
– Grigore Repeșciuc, primar de Căușeni;
– Alexandru Botnari, primar de Hîncești;
– Ghenadie Buza, președintele raionului Hîncești.

Și printre deputații independenți este un fost președinte de raion, este vorba despre Ion Groza, ex-președintele raionului Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram