/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un caz suspect de rujeolă, înregistrat la un copil din Ştefan Vodă. Asta după ce micuțul s-ar fi întors din Ucraina

09 aprilie 2019, ora 10:48

Un caz suspect de rujeolă a fost înregistrat la un copil din satul Volintiri, raionul Ştefan Vodă. Minorul s-ar fi întors recent din orașul Kiev, Ucraina unde s-ar fi aflat în ospeție. Cazul se află în proces de investigare.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în luna martie, au fost înregistrate 14 cazuri de rujeolă. De la începutul anului 2019 s-au înregistrat 18 cazuri de rujeolă, 12 dintre care au fost cazuri de import, preponderent din țările vecine. În perioada 1 ianuarie 2018 – 9 aprilie 2019, în total au fost înregistrate 358 de cazuri confirmate de rujeolă.

De pe 1 ianuarie 2018, cele mai afectate de rujeolă au fost următoarele regiuni: Ceadâr-Lunga -164 de cazuri, Vulcănești și Soroca – 35 de cazuri și Chișinău – 28 de cazuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram