/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Năstase, după ce PSRM nu a venit la întâlnire: „Au ales agenda lui Plahotniuc”. ACUM cere reluarea ședinței Parlamentului

missing
09 aprilie 2019, ora 11:00

Deputații din Blocul ACUM au declarat că, prin faptul că socialiștii nu au venit astăzi la întrevederea de la Parlament, la invitația celor din fracțiunile PAS și Platforma DA, au demonstrat că nu consideră că Republica Moldova este un stat capturat și că au ales să urmeze agenda Partidului Democrat (PDM).

Andrei Năstase, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA: „PSRM a ales agenda PDM și nemijlocit a lui Plahotniuc. Solicită în regim de urgență reluarea ședinței Parlamentului, întreruptă în mod arbitrar, la care partidele ajunse în Parlament să declare în mod deschis care le sunt opțiunile”.

Maia Sandu, președinta fracțiunii PAS Blocul ACUM: „Socialiștii au demonstrat, prin răspunsul de astăzi, că ei nu consideră Republica Moldova un stat capturat”.

Reprezentanții Blocului ACUM au cerut să fie reluată de urgență ședința Parlamentului la care fracțiunile parlamentare să enunțe deschis care sunt opțiunile lor de viitor.

Fracțiunea PSRM a anunțat astăzi, după ședința Comitetului executiv politic al partidului, că nu este gata să susțină un Guvern minoritar, așa cum au propus cei de la ACUM. Aceștia au înaintat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președintă a Parlamentului și au anunțat că vor convoca Consiliul Republican al partidului, pentru a decide pașii următori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram