/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

ANSA va intensifica controalele fructelor și legumelor sezoniere. Castraveții au început deja a fi verificați la pesticide

missing
10 aprilie 2019, ora 16:36

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va intensifica controalele ce vizează inofensivitatea fructelor și legumelor sezoniere. Odată cu apariția pe piață a noilor produse vegetale sezoniere, ANSA a început prelevarea probelor de castraveți autohtoni în scopul monitorizării conținutului de reziduuri de pesticide și nitrați.

Potrivit ANSA, în conformitate cu Programul de monitorizare a reziduurilor de pesticide și nitrați în produse alimentare de origine vegetală pentru anul 2019, Agenția urmează să preleve patru sute de probe pentru investigarea conținutului de reziduuri de pesticide și 272 de probe pentru investigarea conținutului de nitrați.

În acest context specialiștii recomandă oamenilor să cumpere produse vegetale din locuri autorizate/înregistrate și în cazul în care au dubii cu privire la inofensivitatea acestora, să solicite de la comercianți certificate ce atestă siguranța și calitatea lor.

Acțiunile se desfășoară în temeiul Hotărîrii Guvernului nr. 567 din 16.07.2014 cu privire la aprobarea Programului național de monitorizare a reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați în produsele alimentare de origine vegetală pentru anii 2015-2020.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram