Dodon, despre ACUM: „Au luat 20% și vor și funcția de speaker, și cea de premier”. Ce spune despre inițiativele PDM

10 aprilie 2019, ora 09:31

„Au luat 20% și vor și funcția de premier, și cea de speaker, și toatele legile, iar «voi rămâneți în opoziție»”, le-a reproșat președintele Igor Dodon deputaților din Blocul ACUM, ieri, în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova. 

Șeful statului a spus că pentru a impune aceste condiții Blocul ACUM trebuie să dețină majoritatea în Parlament: „Dar voi niciodată nu ați avut, nu aveți și nici nu veți avea majoritatea. Partidele de dreapta nu au avut niciodată majoritate în Parlament. Noi, socialiștii, vom avea majoritate. La viitoarele alegeri sau la alegerile anticipate, dar vom avea majoritatea; voi nu ați avut-o, de ce sunteți așa tupeiști? De unde v-ați luat așa virgini în politica moldovenească?”, s-a întrebat Dodon, îndemnându-i pe cei de la ACUM „să coboare de pe Facebook pe Pământ”.

Pe de altă parte, Igor Dodon a lăudat inițiativele Partidului Democrat: „Drumurile, pensiile, totul e bine, întrebarea e de ce acestea lucruri au fost făcute înainte de alegeri, dar sunt lucruri care trebuie făcute. Vor avea aceste inițiative susținere financiară? Aici eu mai am anumite întrebări. Trebuie să recunosc că tot ce ține de resursele interne, actuala guvernare lucrează foarte bine”, a spus Dodon.

Blocul ACUM a invitat ieri fracțiunea PSRM, al cărei președinte informal este Igor Dodon, la discuții, la Parlament, cu privire la pachetul de legi numit „antioligarhic”. Socialiștii nu au venit la discuții, dar au anunțat propriile inițiative legislative și au propus-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de speaker, spunându-le celor de la ACUM să se gândească, dacă ar accepta propunerile lor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram