Astăzi, la Moldexpo a fost inaugurat Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Târgul va dura până duminică, 14 aprilie.

Vizitatorii pot să meargă la Salonul Internațional de Carte între orele 09:00 și 18:00.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), la ediția curentă a târgului de carte sunt reprezentate circa o sută de edituri și distribuitori de carte din opt țări: Republica Moldova, România, Franța, Germania, China, Polonia, Ucraina, Turcia.

Cartea – surpriză din acest an a Salonului este „Motanul cel cu șapte vieți” de Claudia Partole, ilustrată de Violeta Zabulica-Diordiev, care va fi oferită gratuit copiilor – vizitatori și va ajunge în cca 15 000 de familii.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi lansate peste 60 de titluri de carte. Lansările vor avea loc în Pavilionul nr. 3, la Liceul „Prometeu-Prim”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Pe lângă standurile editurilor și distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expoziția „Biblioteca – punte de acces la cunoaștere”, dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, și expoziția de artă „Curcubeul Copilăriei” de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”. Programul mai include: Conferința Internațională „Biblioteca și educația nonformală”, Atelierul de programare pentru copii și părinți „CodeLab”, Programul radiofonic interactiv la Ora copiilor „Cartea – cetate de lumină”, Concursul de lectură „Cine citește se-mbogățește”, Atelierul pentru părinți „De ce lecturi cu voce tare în familie?”, Master-classul de floristică decorativă „Felicitări de Paști în 3D”, etc., precizează reprezentanții MECC.

Ediția a XXIII-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret este organizată de Secția națională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al cărții pentru copii și tineret (IBBY), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.