/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

/FOTO.VIDEO/ UPDATE: Microbuzul care s-a izbit de gardul Muzeului de Etnografie a fost furat, de o cunoștință a proprietarului

missing
12 aprilie 2019, ora 09:57

UPDATE, ORA 10.16:  Microbuzul care s-a izbit aseară de gardul Muzeului de Etnografie a fost furat cu puțin timp înainte de accident. Presupusul hoț este chiar o cunoștință de a proprietarului rablei. Mai mult, bărbatul bănuit că a furat vehiculul era beat, potrivit ofițerei de presă a Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Reprezentanta Poliției capitalei spune că oamenii legii au fost alertați de proprietarul microbuzului de marcă Mercedes, un bărbat de 44 de ani. Vehiculul era parcat pe strada A. Șciusev din Chișinău, în apropiere de locuința proprietarului.

Din spusele Poliției, proprietarul se cunoștea cu suspectul; acesta venise la el în ospeție, iar când a plecat, ar fi furat și microbuzul amicului.

La scurt timp după ce a furat mașina, presupusul hoț a pierdut controlul volanului și s-a izbit de gardul Muzeului de Etnografie, pe strada M. Kogălniceanu.

„Ajunși la fața locului polițiștii au stabilit că suspectul, în vârstă de 33 de ani, care a răpit automobilul, se afla în stare de ebrietate, din ce cauză a pierdut controlul volanului și s-a tamponat în obstacol”, spune Natalia Stati.

Directorul Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, spune că gardul instituției are peste o sută de ani și a rezistat în timp, dar a cedat în urma loviturii microbuzului.

Inspectoratul de Poliției al sectorului Buiucani a pornit un proces penal pentru răpirea vehiculului. De asemenea, șoferul a fost supus pe loc unui alcotest, care a arătat că aerul expirat de bănuit are o concentrație de alcool de 0,56 mg/l, spun reprezentanții Poliției. Astfel, oamenii legii au pornit o cauză penală pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate. Mai mult, pentru comiterea accidentului rutier, șoferul va fi amendat cu 1500 de lei și șase puncte de penalizare.

În prezent bănuitul este cercetat în stare de libertate.

ORA 9.57: Un microbuz „trecut de prima tinerețe” s-a izbit de gardul Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău. Accidentul s-a produs aseară, iar imaginile au fost postate pe rețelele de socializare azi-dimineață.

Din imagini se vede că gardul muzeului a fost deteriorat, iar microbuzul, care și așa este într-o stare deplorabilă, a fost avariat în partea din față.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram