/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Andrei Năstase spune că Ruslan Codreanu nu i-a propus să fie primar interimar: „Cred că el confundă ceva”

missing
13 aprilie 2019, ora 13:18

Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA (PPDA), spune că Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, nu i-a propus să-l numească pe el edil interimar, vara trecută, după ce rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, câștigate de Năstase, nu au fost validate. 

„Cu ce drept ar fi putut Ruslan Codreanu să-mi propună mie așa ceva? Credeți Dvs. că, un om ca și mine, care are școală, o facultate de Drept, care cunoaște cât de legală, ilicită, este aflarea lui Ruslan Codreanu în această funcție, cum credeți că aș fi putut să mă gândesc la așa ceva?”, a fost răspunsul lui Năstase, oferit moderatorului emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, Vasile Munteanu.

Președintele PPDA, confirmă că a avut întâlniri cu actualul primar interimar, după alegeri: „M-am întâlnit cu un coleg de-al meu, la Primărie cred că era, eram eu, era Alexandru Slusari era domnul Bolea de la PAS care, într-adevăr, erau să fie viceprimari în cazul în care era să fie validat mandatul, și am vorbit de fiecare dată de ceea ce se întâmplă în Chișinău”, spus Năstase.

Ce ține de propunerea lui Codreanu de a-l numi primar interimar Năstase spune: „Nu mi s-a propus niciodată, bineînțeles că poate domnul Codreanu ar fi avut ceva în capul lui, dar asemenea lucru este imposibil de realizat cu semnătura lui Codreanu, de asta trebuie să se ocupe Consiliul (…). Domnul Codreanu cred că confundă ceva, poate că a vorbit cu altcineva”, a mai zis Năstase.

Acum două zile, la aceeași emisiune, primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că, după ce rezultatele alegerilor locale din Chișinău au fost declarate nule, el i-a propus lui Andrei Năstase să-l numească primar interimar, dar acesta a refuzat. Atunci, l-am contactat pe Andrei Năstase să ne spună dacă este adevărat, însă acesta a refuzat să comenteze, atât timp cât nu auzise declarația lui Ruslan Codreanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram