O femeie de 38 de ani a cerut câte 300 de euro de persoane pentru a include mai mulți elevi în lista candidaților la examenul de bacalaureat. Procuratura Anticorupție anunță că a transmis în instanța de judecată două cauze penale în care este vizată femeia care este învinuită de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în primăvara anului 2017, învinuita a pretins și primit câte 300 euro de la șase cetățeni diferiți. În schimbul banilor, învinuita, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv a celor responsabile de organizarea și desfășurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat, urma să înscrie cetățenii respectivi în lista candidaților la bacalaureat, sesiunea 2018 și să acorde suportul în vederea promovării examenelor cu succes.

În cel de-al doilea capăt de acuzare, femeia este învinuită că în perioada decembrie 2016 – februarie 2018, susținând că are influență asupra persoanelor publice ce activează în subdiviziunile Direcției înregistrare a transportului şi calificare a conducătorilor auto, a pretins și primit pentru sine şi pentru alte persoane neidentificate, suma totată de 1100 euro. În schimb, aceasta urma să înscrie o persoană la cursurile Școlii Auto, ajutând-o să promoveze examenul auto și să obțină permisul de conducere, categoria „B”, iar pe alte două persoane, învinuita urma să le ajute să obțină permisele de conducere, pentru aceiași categorie. Suma pretinsă și obținută pentru fiecare caz în parte, varia între 300 și 400 euro.

Învinuita și-a recunoscut în totalitate vina, colaborând cu organul de urmărire penală.