/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

O zonă publică degradată din orașul Ungheni a fost reamenajată cu suportul Guvernului Poloniei

missing
14 aprilie 2019, ora 10:58

Zona Berești, un spațiu public degradat din orașul Ungheni, a fost reamenajată și modernizată cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană.

Au fost revitalizate curtea a patru blocuri multietajate, au fost reconstruite căile de acces către curțile blocurilor. De asemenea, a fost construită o parcare, trotuare noi, un teren de fitness și de joacă, au fost amenajate spații verzi.

În cadrul proiectului, a fost instalată și amenajată o stație fotovoltaică și 50 de piloni cu corpuri de iluminat, se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Proiectul a fost unul integrat, cofinanțat de trei instituții: Solidarity Fund PL în Moldova, Primăria mun. Ungheni și Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Valoarea totală fiind de circa 3,355 mln de lei.

Menționăm că 14 orașe din Republica Moldova sunt implicate în procesul de revitalizare urbană, cu suportul financiar al Guvernului Poloniei. Pe parcursul anului trecut în orașele Bălți, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ocnița și Ungheni au fost realizate  activități de reamenajare și modernizare a zonelor degradate, iar în anul curent, astfel de activități vor  continua în Edineț, Ocnița, Bălți, Cimișlia, Ungheni, iar la Soroca, Ialoveni și Căușeni vor fi inițiate proiecte noi, în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram