24 de spectacole, bazate pe cărți românești pentru copii și adaptări ale capodoperelor universale, vor fi jucate în cadrul celei de a zecea ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, care se va desfășura până pe data de 22 aprilie. Ceremonia de lansare a avut loc astăzi în incinta Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” și a întrunit mai multe oficialități și personalități din domeniul culturii.

„Piesele vor fi prezentate de 23 de trupe de păpușari din opt țări, precum: România, Ucraina, Rusia, Belarus, Bulgaria, Estonia, Kazahstan și Republica Moldova. Majoritatea spectacolelor vor fi montate pe scena Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”, iar câteva dintre ele vor avea loc la Teatrul Național de Păpuși „Licurici” și Teatrul „Ginta Latină”, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ediția din acest a fost inaugurată cu spectacolul „Harap Alb” de Ion Creangă, montat în regia lui Toma Hogea, piesă care în cadrul Galei Premiilor UNITEM 2018 a obținut premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii. Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță” este organizat cu implicarea și suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.