/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ciclonul Idai, care a distrus mai multe regiuni din Africa a omorât peste 1 000 de oameni

missing
15 aprilie 2019, ora 18:13

Mii de persoane au încă nevoie de asistenţă umanitară după ce ciclonul Idai a lovit statele africane Mozambic, Zimbabwe şi Malawi în luna martie, potrivit Digi24.

Peste 1 000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunii, a inundaţiilor provocate de aceasta şi a ploilor torenţiale care au precedat-o.

Potrivit unei estimări a Băncii Mondiale, ţările afectate au nevoie de peste 2 miliarde dolari pentru eforturile de reconstrucţie.

În Mozambic, ciclonul Idai a atins a provocat dezastre la data de 14 martie, în apropierea oraşului-port Beira, însoţit de vânturi puternice şi de ploi.

Furtuna a ucis, de asemenea, zeci de persoane din Zimbabwe, agenţia ONU de migraţie informând că numărul morţilor este de 259. În Malawi, 56 de oameni au murit în ploilor abundente care au căzut înainte de venirea ciclonului.

În urma intemperiilor în această ţară a izbucnit şi un focar de holeră, cu 4.979 de cazuri confirmate şi opt decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram