În 2019, Consiliul Superior al Procurorilor urmează să-și cumpere mașini de aproape un milion de lei, covoare de 250 de mii de lei. În total, conform planului de achiziții, pentru toate cumpărăturile planificate de Consiliu, vor fi cheltuite peste două milioane de lei până la sfârșitul anului. Reporterul TV8 a încercat să afle care este necesitatea acestor cumpărături și cine vor beneficia de el. În replică, reprezentanții CSP au spus că achizițiile la care reporterul TV8 face referite sunt menite să asigure dotarea și funcționarea instituției.

Totodată, CSP afirmă că „aceste proceduri de achiziții vor fi demarate în raport cu necesitățile existente, la evaluarea cărora se ia în calcul faptul că instituția se află la etapa inițială de activitate ca entitate separată și, respectiv, există domenii care nu au fost acoperite din punct de vedere al infrastructurii”.

Citiți și /DOC. VIDEO/ Consiliul Superior al Procurorilor va cheltui în acest an 2,2 milioane de lei. Din ei, 750 de mii vor fi investiți în mașini

Deși reporterul TV8 a solicitat răspunsuri la întrebări exacte privind procurarea mașinilor, a covoarelor și pentru ce sunt alocați 89 de mii de lei. În răspunsul CSP, nu se regăsesc răspunsuri la aceste întrebări, ci doar o referință la banii planificați pentru achitarea serviciilor de locațiune, unde se spune c aceștia urmează a fi folosiți pentru achitarea serviciilor comunale (agent termic, electric) folosite de către instituție, care se calculează conform formulelor contabile de specialitate, dat fiind faptul că sediul Consiliului Superior al Procurorilor este amplasat în clădirea Procuraturii Generale.

Mai jos vă invităm să vedeți întrebările adresate de reporterul TV8 și răspunsul primit de la Consiliul Superior al Procuraturii.